Sustinator al ideii de a lasa actualul Guvern in functie pentru a incerca sa puna in aplicare programul de austeritate, Valeriu Stoica a afirmat ca exista un echilibru intre cele doua tabere din interiorul PDL si, de aceea, nu se poate spune cine va avea castig de cauza.

"In interiorul partidului, sunt doua scenarii in momentul de fata. Primul, pe care-l imbratisez si eu si-l consider cel mai nimerit, este ca Guvernul sa fie lasat sa aplice aceste masuri de austeritate, iar dupa sase luni, in functie de rezultate si efecte, sa existe o remaniere sau chiar schimbare de guvern. Al doilea scenariu se refera la o remaniere imediata a actualului Executiv. Deocamdata, nu s-a luat nicio decizie, existand un echilibru intre cele doua scenarii. De aceea, la sedinta de duminica se va hotari daca mergem acum pe remanierea Guvernului sau ii lasam sase luni de gratie", a declarat Valeriu Stoica, citat de Mediafax.

Premierul Emil Boc se va intalni, duminica, la Snagov, cu parlamentarii partidului, presedintii organizatiilor judetene si europarlamentarii pentru a discuta despre masurile guvernamentale, situatia partidului, la intalnire fiind asteptat sa participe si presedintele Traian Basescu.

Numele mai multor ministri au fost vehiculate, in ultimele zile, pentru o posibila remaniere, printre acestea fiind Sebastian Vladescu, Daniel Funeriu, Mihai Seitan si Mihail Dumitru, dar si Radu Berceanu sau Vasile Blaga.