Dupa cateva ore bune de asteptare, viitorii studenti au iesit din inghesuiala, sifonati, sleiti de puteri si cu dosarele indoite sau rupte.

"E infern afara, am fost impins, am incerat sa stau pe propriile picioare, nu se poate asa ceva", s-a plans candidatul Mihai Ionut.

Sutele de tineri care au vrut sa se inscrie din prima zi au recunoscut ca ASE-ul i-a atras pentru ca in acest an nu se mai da examen, iar nota mare de la bacalaureat le-a dat sperante.

Au venit insa si altii cu medii mai mici care au optat pentru mai multe facultati doar sa prinda un loc la una dintre ele.

"Vrem sa oferim o sansa tuturor elevilor, in momentul in care studentIi urmeaza cursurile ASE  exista standarde ridicate pentru cei trei ani de studii, ca sa oferim pietei de munca studenti bine pregatiti", a declarat Florin Ionescu, sef serviciu marketing comunicare ASE.

Academia de Stiiinte Economice e curtata de absolventi pentru ca specilizarile economice le asigura o slujba si in anii de criza.

Tinerii sunt atrasi si de facilitatile oferite de academie - admitere fara examen, locuri multe si taxe similare cu cele de anul trecut.

Si miercuri reprezentantii ASE se asteapta la aglomeratie. Sunt peste 4800 de locuri la stat, dar si cateva mii cu taxa, adica 3000 de lei pe an.

La alte facultati admiterea presupune un examen scris, cum se intampla la Medicina, Drept si unele specializari de la Politehnica.

Pe de alta parte, si facultatea de Agronomie revine in atentia tinerilor. Inscrierile la facultatile de profil s-au triplat fata de anul trecut.  Reprezentantii Universitatii au marit numarul de locuri si se asteapta la tot mai multi candidati mai ales ca multi dintre viitorii studenti sunt déjà implicati in afaceri profitabile de familie.