"Domnul Traian Basescu nu se simte bine si nu va reveni la Cotroceni. Cred ca sansele lui Traian Basescu de a reveni la Cotroceni sunt infime. Eu cred intr-un verdict corect al Curtii Constitutionale", a spus Crin Antonescu.

"Nu stiu daca decizia de marti ma face optimist sau pesimist. Pentru mine, viata e altfel. Viata nu e o decizie a CCR si nu se termina viata marti", a spus la randul sau Traian Basescu.

Duelul declaratiilor de la distanta vine cu cateva zile inaintea verdictului pe care il asteptam de la Curtea Constitutionala. Va fi validat sau nu referendumul? Ramane Traian Basescu presedinte sau este demis? In asteptarea unui raspuns, ambele tabere pun presiune pe magistratii Curtii.

"Ne-am incurcat noi in propriile noastre institutii. Ma uitam ca avizul de suspendare s-a dat in vreo 15 ore, iar validarea sau invalidarea referendumului dureaza o luna", a declarat Traian Basescu.

Iar pentru Antonescu, o eventuala decizie defavorabila este de neacceptat.

"Sigur ca o sa recunosc decizia aceasta, din punct de vedere juridic, pentru ca politic nu o sa o recunosc niciodata. Nu am cum sa nu recunosc nicio decizie a Curtii sau al oricarui tribunal, pentru ca altfel ne luam cu ciomegele, doamne fereste!", a mai spus Crin Antonescu.

In plin razboi politic, Antonescu l-a acuzat pe Traian Basescu ca se foloseste de prietenia cu premierul ungar Viktor Orban.

"Nu este normal, atunci cand Orban a facut niste gesturi inacceptabile fata de România, tu, presedinte al Romaniei, sa spui «Sigur, eu cu Viktor Orban suntem in aceeasi familie politica, ne sprijinim unul pe altul la alegeri». Este inacceptabil!", a adaugat Crin Antonescu.

Nici reprezentantului Departamentului de Stat american, Philip Gordon, care a fost la Bucuresti la inceputul saptamanii, dar nici ambasadorul american Mark Gitenstein nu au scapat de criticile presedintelui intermar. In continuare, Antonescu considera ca acestia sunt partinitori, punand si in seama lor declansarea anchetelor privind suspiciunile de frauda la referendum.