Cei doi demitari de rang inalt sunt acuzati ca au facut afaceri ilegale de milioane de euro. Ambii au fost adusi astazi sub escorta la Directia Nationala Anticoruptie.

In scurta vreme, procurorii i-au si anuntat ca sunt urmariti penal pentru evaziune fiscala si trafic de influenta.

Banias si Mironescu sunt suspectati ca prin intermediul unor firme fantoma au adus in tara vapoare ticsite cu imbracaminte, incaltaminte si papetarie din China. 

Marfurile intrau in tara pe la Agigea si erau plimbate in acte pe la diversi proprietari fictivi pentru ca, in final, sa fie vandute in depozitele de la marginea Capitalei.

De aici, le preluau oamenii de afaceri chinezi care au standuri in en-gros-urile din judetul Ilfov. Cel putin 20 de asiatici au fost deja audiati in acest scandal.

Intreaga poveste a mers snur pentru ca, spun cei care se ocupa de dosar, presupusii capi ai gruparii, senatorul si secretarul de la interne, si-ar fi folosit functiile.

Banias si Mironescu ar fi fost interceptati in timp ce faceau diverse aranjamente cu vamesii, politistii de frontiera si diversi functionari din Portul Constanta. O parte dintre cei care au colaborat trebuie sa dea cu subsemnatul.

Operatiunea este una de amploare. Autoritatile au descins la 50 de adrese din Constanta si Bucuresti, mai putin in locuinta senatorului PD-L Mircea Banias. Pentru asta aveau nevoie de avizul Parlamentului, iar asta ar fi insemnat ca cel urmarit afla ce il asteapta.

De la secretarul general al Internelor, Laurentiu Mironescu, anchetatorii au ridicat un vraf de documente. Pentru ca ziua sa fie proasta pentru el pana la capat, a primit vestea ca a fost demis. Ciudat este insa altceva. Mironescu a fost numit in functie, desi era monitorizat de serviciile de informatii.