"E nevoie ca institutiile sa nu se lase intimidate, si aici ma refer in primul rand la Guvern, care a dat senzatia – trebuie sa o spun – unor anumite timiditati si anumitor ezitari (...) Guvernul trebuie sa ia toate masurile pentru ca propriile sale institutii sa nu se lase intimidate si pentru ca toti cetatenii acestei tari sa fie aparati in fata amenintarilor si intimidarilor la care Traian Basescu, situat practic in afara legii si in afara raspunderii ca oficialitate, recurge. Asta cred ca trebuie sa faca Guvernul", a sustinut Antonescu, potrivit Mediafax.

Totodata, el a explicat ca Executivul nu trebuie sa organizeze vreun "mini-recensamant", ci sa aiba "actiuni hotarate", in baza legilor.

"Guvernul are posibilitatea, prin acte interne si internationale, sa stabileasca foarte clar ce i-a cerut Curtea. Nu e nevoie nici de recensamant, un mini sau para recensamant organizat de Guvern, pentru ca am acest recensamant, nu e nevoie de nimic altceva. E nevoie de documente clare, de actiuni hotarate ale Guvernului, in spiritul legii, si in spiritul a ceea ce i-a cerut Curtea Constitutionala", a spus Antonescu.

Presedintele interimar a sustinut ca nu a avut niciun fel de contact cu judecatorii Curtii Constitutionale si nici nu-i cunoaste personal pe membrii Curtii, cu exceptia lui Augustin Zegrean, cu care a fost coleg in Parlament.

Antonescu: Basescu nu scapa de mine decat daca ma omoara, trebuie sa dea socoteala

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a mai spus ca presedintele suspendat, Traian Basescu, si oamenii acestuia nu vor scapa de el decat daca il "omoara", indiferent cate amenintari, insulte sau calomnii ii vor fi adresate.

"Traian Basescu si acesti oameni de mine nu scapa, decat daca ma omoara, ceea ce nu e cazul, sper. De mine nu scapa pana cand nu dau socoteala politic, ca eu nu ma ocup cu altceva, in fata cetatenilor Romaniei, pe care i-au mintit si-i mint, pe care i-au furat si-i mai fura inca pe unde mai sunt si pe care mai noi ii sfideaza, ii intimideaza in fiecare seara domnul Traian Basescu (...) Asta pana nu se termina, eu nu ma opresc, oricate amenintari, oricate insulte, oricate calomnii", a sustinut Antonescu.

El a tinut sa adreseze un mesaj si alegatorilor care s-au prezentat la referendumul din 29 iulie, afirmand ca se va "bate" pentru optiunea acestora.

"Mesajul meu este: nu va temeti oameni buni, nu e sat fara caini Romania, nu poate fi condusa banditeste de Traian Basescu cu amenintari, cu insulte si intimidari. Suntem aici si ne batem pana la capat pentru lege, pentru drept si pentru votul vostru", a mai spus Antonescu, precizand ca in acest sens va folosi toate prerogativele presedintelui interimar.