Berceanu a explicat ca decizia ar putea fi luata in perioada iulie-august, cand este programata o vizita a reprezentantilor FMI in Romania.

"Atunci vom avea toate documentele pregatite sa discutam o situatie de forta majora. Pentru o situatie cu totul deosebita cred ca putem face o discutie, o negociere, sa gasim o solutie", a spus Berceanu, citat de Mediafax.

El a aratat ca, daca fata de actualul deficit de 6,8% ar fi acceptata o crestere la 7%, aceasta reprezinta aproximativ 250 de milioane de euro, fonduri care ar putea fi alocate unor proiecte concrete de remediere a efectelor inundatiilor.

Romania a mai primit o derogare din partea FMI de crestere a deficitului in urma misiunii de evaluare din martie, cand autoritatile de la Bucuresti au cerut o majorare a deficitului agreat de la 5,9% din PIB la 6,8% pentru 2010.

Ministrul Administratiei si Intenelor, Vasile Blaga, venea in urma cu cateva zile cu alta propunere. El a declarat ca in cazul in care bilantul inundatiilor va depasi 0,6% din PIB, Romania va apela la Fondul de Solidaritate al UE.

Ploile fac ravagii de mai bine de o saptamana in nordul si estul tarii, bilantul inundatiilor pana in prezent fiind 22 de morti si peste 13.000 de persoane din 160 de localitati evacuate din calea apelor.

Debitele Siretului si al Dunarii au depasit maximele istorice inregistrate pana acum.