Legislatia romaneasca nu permite in prezent, dar nici nu interzice, jocurile online transfrontaliere, insa nu permitea organizarea jocurilor online de catre companii din Romania.

Noile norme de reglementare dau posibilitatea organizarii in Romania de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet, telefonie fixa si telefonie mobila, potrivit Mediafax.

Care sunt taxele

Pentru organizarea jocurilor de noroc online, firmele trebuie sa plateasca o taxa de 10% din incasari, dar nu mai putin de 400.000 de lei daca jocul este de tip bingo sau 5% din incasari, dar nu mai putin de 250.000 lei daca jocurile sunt in cota fixa (pariuri).

CE: Romania incalca normele europene prin proiectul jocurilor online!

Celelalte tipuri de jocuri de noroc online sunt taxate cu 1,5% din venituri, dar cel putin 400.000 lei.

Documentul prevede ca pentru jocurile de noroc de tip bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii online sau telefonie, procentul de premiere din totalul rulajului incasarilor va fi de minimum 60% si maximum 80% si va fi constituit pe fiecare joc obisnuit, cu exceptia jocurilor la care se acorda premii speciale, atunci cand se va respecta doar procentul minim.

In plus, documentul arata ca, pentru anul in curs, autoritatile vor sa stranga 10 milioane de lei din impozitarea jocurilor de noroc, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante.

Pentru a intra in vigoare, noile norme trebuie sa fie aprobate de Parlament.

Citeste si

Romanii ies, din nou, la cumparaturi. Cu cat le-au crescut afacerile comerciantilor

 Bernanke: Reducerea exagerata a cheltuielilor poate afecta redresarea economiei SUA