"Sunt unele firme care au rezultate mai bune pe ultimul trimestru si pot sa faca regularizare mai tarziu. Dar daca ai avut un rezultat mai prost decat in trimestrul trei, atunci ar trebui sa te grabesti", a declarat avocatul Gabriel Biris, citat de Mediafax.

Potrivit Codului Fiscal, firmele care aleg sa plateasca impozitul pe profit aferent trimestrului patru pana la data de 25 ianuarie vor achita o suma echivalenta impozitului din trimestrul anterior.

Aceste firme vor depune vor depune situatiile financiare anuale pana la 25 aprilie, cand se va face regularizarea si se va stabili daca respectivul contribuabil are de platit sau de primit bani.

Pe de alta parte, firmele care definitiveaza pana la data de 25 februarie inchiderea exercitiului financiar vor plati impozitul pe profit aferent anului fiscal incheiat.

Alexander Milcev, tax partner la Ernst&Young Romania, a aratat ca incheierea exercitiului financiar este mai greu de realizat de catre companiile mari, din cauza duratei mai lungi in care sunt auditate rezultatele, dar poate fi efectuata mai usor de catre firmele medii sau mici.

"Companiile medii si mici pot inchide fara probleme in februarie", a spus Milcev
.
Guvernul a decis sa elimine impozitul minim, de la 1 octombrie, urmand ca firmele sa plateasca impozit pe profit pentru ultimele trei luni ale anului.

"Deseori trimestrul patru iese mai prost decat trimestrul trei", a aratat Milcev.

Ultima data pentru plata impozitul minim va fi 25 octombrie, aferenta trimestrului trei.