Atentionarile au fost transmise in discutia avuta, joi seara, de premierul Emil Boc cu oficialii FMI, au declarat agentiei Mediafax surse participante la discutii.

Potrivit acestora, discutiile dintre autoritatile romane si FMI vor continua in zilele urmatoare la nivel de experti, fiind posibila o noua intalnire a coalitiei cu membrii misiunii Fondului.

Liderii coalitiei au propus FMI, la inceputul acestei saptamani, alaturi de scaderea contributiilor sociale de la 44% la 41% si reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12%, si cresterea salariului minim de la 600 la 700 de lei.

Fondul Monetar International a transmis Guvernului insa ca nu poate accepta pentru anul viitor o majorare a salariului minim pe economie mai mare de 650 lei, sub nivelul de minim 700 lei avansat in discutii de reprezentantii Executivului.

Potrivit "Gandul", politicienii romani s-au lovit de inflexibilitatea oficialilor FMI, care se opun masurilor propuse de coalitie.

O misiune a FMI este prezenta incepand din 20 octombrie, la Bucuresti, pentru evaluarea acordului in derulare si inceperea discutiilor preliminare cu autoritatile romane pentru incheierea unei noi intelegeri. Vizita delegaţiei FMI se va incheia pe 1 noiembrie.