Intrebat ce a discutat cu presedintele Basescu, Franks a afirmat, la finalul intalnirii cu liberalii, ca reprezentantii Fondului l-au pus la curent pe presedinte cu otiunile si actiunile care trebuie luate in vederea incheierii unui nou acord.

"Am discutat cu presedintele Basescu toate... L-am pus la curent cu toate discutiile pe care le-am avut pana acum si cu toate optiunile pe care le avem si actiunile pe care trebuie sa le luam pentru a putea merge inainte. Am avut un bun schimb de puncte de vedere cu el. Am discutat in termeni generali obiectivele noului acord si vom discuta detaliu cand vom reveni in vizita urmatoare", a spus oficialul FMI.

El a subliniat ca "obiectivul cheie" al viitorului acord va fi consolidarea realizarilor privind stabilizarea economica obtinute prin ultimul acord.

"Dar trebuie sa adaugam la asta reforme structurale care vor genera in viitor o crestere economica mai mare. Cu acest lucru cred sunt de acord toate partidele politice - ca economia sa se dezvolte mai repede si cheia unei dezvoltari mai rapide este sa continuam procesul de reforme structurale", a adaugat seful delegatiei FMI in Romania.

Intrebat daca Romania va avea crestere economica anul viitor, oficialul FMI a replicat: "Credem ca da, cresterea va fi pozitiva anul viitor".

Despre intalnirea cu liberalii, Franks a mentionat ca, dupa un schimb extrem de productiv de idei, s-a convenit ca in lunile urmatoare va trebui continuat acest dialog pentru a putea fi gasite cele mai bune idei pentru viitorul acord.

"Am avut un schimb de pareri extrem de interesant si productiv cu PNL Cred ca suntem de acord ca este important ca in lunile care urmeaza sa lucram cu toate partidele politice pentru a veni cu cele mai bune idei pentru viitorul acord cu Comisia Europeana, FMI si Banca Mondiala. Vom continua dialogul cu partidele in viitor pentru a lua idei de la liberali si social-democrati si de la toate partidele politice asupra a ceea ce putem face mai bine pentru a ajuta la cresterea economica a Romaniei", a conchis Jeffrey Franks.

Anterior, delegatia s-a intalnit, la Cotroceni, cu presedintele Basescu.

La inceputul intalnirii, Franks a spus ca delegatia pe care o conduce a avut, la Bucuresti, "cateva discutii intense si dure", mentionand ca exista o colaborare buna cu autoritatile si ca se va ajunge la o intelegere.

"Am avut cateva discutii intense si dure aici si cred ca suntem in postura de a ajunge la o intelegere si a trage concluziile vizitei noastre aici. Asa cum stiti, au fost provocari aici in Romania in ultimele cateva luni, dar pasii au fost facuti pentru a merge inainte. Suntem in a sasea etapa a colaborarii noastre, avem o cooperare foarte buna cu Banca Nationala, cu ministrul de Finante si in aceasta vizita multi ministri s-au implicat in discutii", a spus Jeffrey Franks.

Presedintele Basescu a declarat, in acest context, ca sefii de stat si de guvern din UE, cu care s-a intalnit la Consiliul European, stiu ca Europa este inca in criza.

Seful statului si membrii delegatiei FMI, CE si BM au abordat, sambata, la Cotroceni, printre altele, perspectivele unei eventuale noi colaborari astfel incat, prin accentul pus pe privatizare si reforme, sa se atinga obiectivul unei cresteri economice sustenabile, informeaza Presedintia.