"Mare lucru nu s-a facut in trimestrul I. A fost aprobata legea responsabilitatii fiscale, insa aceasta nu creeaza efecte imediate. Ramane ca din trimestrul II si pana in trimestrul IV sa fie pus accentul pe aplicarea unor masuri concrete de reducere a cheltuielilor publice. Sunt convins ca de aceasta data vor fi identificate impreuna cu Guvernul masuri foarte bine desenate pentru a obtine in sfarsit rezultatele dorite. Desigur, problema va ramane implementarea, pentru ca deja avem un decalaj mare intre vorbe si fapte", a spus Tanasescu intr-un interviu acrodat Ziarului Financiar.

El nu a dorit sa dea detalii despre masurile avute in vedere de Fond, avand in vedere ca urmeaza o negociere. Cert este ca se anunta cea mai complexa serie de discutii de la incheierea acordului, dupa ce la precedentele evaluari FMI s-a aratat extrem de tolerant si a continuat sa elibereze transele de bani in ciuda intarzierii constante a reformelor angajate de Guvern.

Tanasescu spune ca punctul de pornire va fi noua prognoza de crestere economica pe care FMI o avanseaza pentru Romania: numai 0,8% pe 2010, fata de 1,3% in estimarea precedenta.

Citeste continuarea in Ziarul Financiar