"Pur si simplu nu stiu unde sunt banii. Au avut loc extraordinar de multe tranzactii in ultimele zile ale existentei MF Global", afirma Corzine in declaratia scrisa pregatita pentru audierea din Comisia pentru Agricultura a Camerei Reprezentantilor si postata pe site-ul acesteia, noteaza Wall Street Journal.

MF Global a intrat in faliment la sfarsitul lunii octombrie, sub conducerea lui Corzine, care a ocupat anterior posturi precum guvernator al statului New Jersey si senator american, dar si o pozitie de top management la Goldman Sachs. Dupa faliment, Corzine a demisionat din posturile de presedinte si director general al MF Global.

Falimentul MF Global a lovit puternic increderea in sistemul financiar

Estimarea de 1,2 miliarde de dolari privind fondurile lipsa apartine administratorului pentru lichidarea MF Global, James W. Giddens. Corzine va avea de infruntat o atmosfera "neprietenoasa" in Comisia pentru Agricultura, dominata de partidul Republican, dupa ce in 2009 a fost sustinut de presedintele Barack Obama intr-o campanie, fara succes, pentru a fi reales ca guvernator.

Falimentul MF GLobal, al optulea ca amploare din istoria SUA, a lovit puternic increderea in pietele financiare si a blocat afacerile pentru multi din detinatorii celor circa 38.000 de conturi de tranzactii de instrumente financiare si materii prime din portofoliul MF Global. Clientii companiei variau de la traderi importanti la fermieri.

Mai multe institutii ale statului american, inclusiv FBI, incearca sa dea de urma banilor, care ar fi trebuit sa se afle in conturile clientilor.

Prabusirea companiei este pusa, partial, in seama unor plasamente de 6,3 miliarde de dolari pe datoria unor state din Europa.
Cand investitiile au cauzat pierderi si problemele de pe pietele financiare s-au agravat, MF Global s-ar putea sa fi folosit banii clientilor, potrivit Wall Street Journal.

MF Global, cu sediul in New York, a declarat datorii de 39,7 miliarde de dolari si active de 41 de miliarde de dolari in cererea de protectie fata de creditori depusa luni la un tribunal din Manhattan.

Citeste si:

China si Bill Gates construiesc reactorul nuclear 4G. Un miliard de dolari costa numai cercetarea