Coraci a spus ca Jeffrey Franks a vrut sa faca o gluma si a aratat niste poze prin care a vrut sa sugereze trecutul, prezentul si viitorul Romaniei, reprezentantul UGIR-1903 spunand ca el a inteles gluma, dar sindicatele nu.

Cand seful misiunii Fondului la Bucuresti a aratat pozele cu salupa foarte performanta, dar foarte mica, sindicatele au apreciat ca nu vor incapea toti romanii in ea si "nu au gustat gluma", a spus Coraci.

Jeffrey Franks a mai facut o gluma cu privire la Romania spunand ca este un pacient stabilizat, dar ca nu da semne vitale, ceea ce inseamna ca nu exista crestere.

"Absenta cresterii economice este marea dezamagire acum cand ne apropiem de finalul acestui acord. La fel de adevarat este ca reformele ar fi putut merge mai repede, insa chiar si asa au făcut ajustari foarte importante, s-au implementat politici corecte si s-a revenit pe calea disciplinei fiscale", a declarat Franks pentru ZF, in urma cu o saptamana.

O misiune FMI - CE a inceput a saptea evaluare a acordului stand-by, in care se va analiza indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 si vor fi negociate conditiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va incheia in data de 8 februarie.