"Am discutat aceasta problema cu presedintele Basescu si cred ca va lua masuri in aceasta privinta", a spus Franks dupa o intalnire cu mai multi reprezentanti ai patronatelor.

Intrebat cand a avut loc aceasta discutie, Franks a precizat ca in urma cu doua zile.

Surse guvernamentale au declarat joi pentru Mediafax ca premierul Emil Boc i-a asigurat pe reprezentantii FMI ca situatia generata de proiectele adoptate de catre deputati, privind TVA de 5% pentru alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, va fi rezolvată rapid.

Guvernul considera ca cele doua propuneri legislative nu sunt in concordanta cu strategia fiscala transmisa deja Legislativului si asteapta finalizarea procedurii in cazul acestor proiecte, pentru a stabili daca trebuie sa intervina.

De asemenea, Franks a declarat ca ar fi foarte periculos ca sistemul fiscal sa fie schimbat la scurta vreme dupa ce au fost adoptate masuri foarte dificile.

"Este foarte periculos sa incepi sa modifici sistemul de taxe dupa ce ai luat niste masuri foarte dificile, dar vom discuta toate optiunile", a declarat Franks, dupa o intalnire cu mai multi reprezentanti ai patronatelor