Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a decis, astazi, sa inceapa seria protestelor, de saptamana viitoare, in semn de nemultumire fata de lipsa de reactie a Guvernului la revendicarile lor.

“Guvernul a venit cu propunerea de concediere a 17.000 de functionari publici, fara sa ne prezinte si modul in care se vor face aceste concedieri sau masuri de protectie pentru acesti oameni. Totodata, Ministerul Internelor nu a aratat niciun fel de interes pentru evitarea disponibilizarilor”, a spus presedintele FNSA, Romel Neagu.

Reprezentantul sindicatelor a mai spus ca nici Ministerul Muncii nu a raspuns favorabil la propunerile facute pe legea salarizarii.

In consecinta, sindicalistii din administratie au inceput sa stranga semnaturi pentru organizarea de mitinguri in toate judetele, pentru pichetarea Ministerelor Muncii si Administratiei, pentru declansarea grevei de avertisment de doua ore si a grevei generale. Calendarul actiunilor de protest va fi stabilit pana la finele acestei saptamani.