Intrebat daca Ungureanu va fi prezidentiabilul PDL, Stefan a spus: "Poate sa fie prezidentiabil, nu neaparat PDL. Poate sa creeze o noua formatiune, poate sa creeze o alianta de partide, o altfel de formatiune politica sau asociere politica in care dansul sa fie in varf si eu cred ca este posibil ca dinsul sa fie viitorul presedinte al Romaniei”.

Pe de alta parte, democrat-liberalul s-a declarat convins ca, in urma viitoarelor alegeri parlamentare, PDL va ramane la guvernare.

Stefan a invocat, in sprijinul afirmatiilor sale, prevederea constitutionala care stipuleaza ca daca un partid obtine majoritatea in Parlament atunci presedintele e obligat sa numeasca premierul din randul acestui partid.

"Este clar, in opinia mea, ca in urmatorii zece ani nu se va intampla lucrul acesta", a sustinut liderul PDL, subliniind ca USL este o alianta alcatuita din trei partide.

Gheorghe Stefan a spus ca PDL, cu cele 20 de procente pe care le-ar castiga in alegeri, s-ar putea alia cu un partid pentru a forma o majoritate care sa sustina un guvern, precizand ca "daca USL face acelasi lucru, e USL".

Intrebat despre recentele plecari din PDL, vicepresedintele acestui partid a explicat ca PDL sufera din cauza faptului ca a avut o guvernare in care trebuia sa ia niste masuri de austeritate cu care sa salveze Romania.