Cafeaua este ultima munitie in incaierarile de strada de la Atena. Yannis Panagopulos, presedintele confederatiei generale a muncitorilor greci, a fost improscat cu cafea in timpul unui discurs in fata parlamentului. Dupa care a incasat cativa pumni, inainte ca agentii de securitate sa-l scoata din multime.

Apoi, grupul de simpatizanti ai stangii radicale, care au lansat atacul, s-au luat de militarii in costume traditionale ce stau de garda la parlament. I-a potolit doar interventia in forta a scutierilor.

Ciocnirile violente cu politia incepusera inca de joi seara.

O noua zi de greva, cu transporturile publice suspendate, a dus la ambuteiaje uriase la Atena, in cursul diminetii.

Furia e atat mare pentru ca oamenii stiu cum bogatasii si-au impins tara in prapastie. Miliardarii greci, printre care si nepoata lui Onassis, si-au transferat averea in strainatate, fugind de taxele si impozitele de acasa.

Aflat intre ciocanul nemultumirii populare si nicovala responsabililor occidentali, de la care cauta sprijin, premierul Papandreu a inceput un turneu extern. De la Berlin, a aflat de la ministrul economiei ca nu va vedea un cent ca ajutor financiar din partea Germaniei.