Potrivit ministrului Finantelor, Evangelos Venizelos, discutiile vor fi reluate in urmatoarele zile, dupa ce au fost suspendate vineri din cauza neintelegerilor dintre cele doua parti privind dobanzile platite de Grecia.

"Reprezentantii Institutului pentru Finante Internationale vor reveni miercuri, iar scopul nostru este sa avem un acord in linii mari inainte de intalnirea Eurogroup din 23 ianuarie", a declarat oficialul.

Institutul pentu Finante Internationale (IIF) este cel mai mare grup de lobby al sectorului financiar si reprezinta creditorii privati in negocierile cu Grecia privind swap-ul de obligatiuni menit sa reduca datoriile statului elen la un nivel sustenabil pe termen lung.

IIF a acceptat in octombrie sa negocieze o restructurare "voluntara" a datoriilor Greciei, in practica reducerea cu 50% a valorii nominale a obligatiunilor elene detinute de investitori privati.

Discutiile de la Atena au fost suspendate vineri dupa doar doua zile de negocieri, in principal pentru ca cele doua parti nu s-au inteles in privinta dobanzilor atasate obligatiunilor noi care ar trebui emise de Grecia in schimbul celor aflate in circulatie.

Bancile vor un cupon anual de 4-5%, considerand acest interval "limita inferioara absoluta pentru orice acord care poate fi descris ca voluntar", potrivit unor surse apropiate discutiilor.

Citeste si:

S&P a bagat spaima si-n alte economii. Cine se teme stiind ca are cea mai mare datorie din lume