Dupa cum noteaza si jurnalistii de la Los Angeles Times, oficialii federali se pregatesc deja pentru un posibil "shutdown" al Guvernului. Sute de mii de functionari vor intra in concediu fortat, iar parcurile nationale si muzeele vor fi inchise.

Mai exact, este vorba despre 800.000 de oameni care vor fi afectati in mod direct de acest blocaj financiar, din cauza inghetarii procesului de restituire a impozitului pe venit. De asemenea, vor fi blocate si platile catre armata.
Oficialii din cadrul administratiei americane au dat, miercuri, detalii despre planul de "shutdown", exprimandu-si sperantele ca, totusi, Congresul si Casa Alba vor ajunge la o intelegere pana vineri, cand este termenul limita pentru adoptarea bugetului de cheltuieli.

Cu toate acestea, autoritatile isi pregatesc deja planurile de rezerva, in cazul in care se va ajunge in aceasta situatie nedorita - a declarat pentru LA Times o sursa guvernamentala, care a dorit sa ramana anonima. Aceste planuri de urgenta descriu un Guvern semi-paralizat, ale carui servicii nu vor fi, totusi, oprite complet. Este vorba despre ajutoarele de asistenta sociala, care vor fi platite in continuare, dar care nu vor mai lua in considerare noile cereri.

Citeste articolul complet pe www.stirileprotv.ro