Reprezentantii puterii au discutat, astazi, la reuniunea saptamanala a coalitiei de guvernare, si despre reducerea numarului de subprefecti, masura anuntata, saptamana trecuta, de premierul Emil Boc.

"S-a discutat, va fi anuntat cand va fi finalizat, probabil saptamana viitoare, iar la subprefecti sigur ca s-a luat decizia", a spus Vasile Blaga, raspunzand la intrebarile jurnalistilor referitoare la noul plan de masuri anticriza.

El a amintit ca fiecare judet va avea un subprefect, iar in Bucuresti vor fi doi subprefecti in loc de trei.

Deputatul PDL, Sulfina Barbu, declara recent, pentru Mediafax, ca democrat-liberalii propun, printre altele, scutirea de impozit pe profit pentru investitorii nou infiintati care investesc un milion de euro.

Totodata, PDL mai vrea majorarea de la 50% la 80% a cotei din dividendele intreprinderilor de stat care se varsa la buget, deducerea fiscala pe baza de bon fiscal a unui procent de 10% din TVA pentru lucrarile de renovare-modernizare a locuintelor si cladirilor sau compensarea obligatiilor fiscale, adica datoriile pe care firmele le au la stat sa fie compensate cu TVA-ul pe care il au de primit de la stat.

Sulfina Barbu mai declara ca o alta propunere prevede ca nivelul dobanzii de intarziere sa fie de 0,04% si nu de 0,05%, cat este acum, pentru fiecare zi de intarziere.