Lucas Papademos, aflat la conducerea unui Guvern din care fac parte socialisti, politicieni de dreapta si de extrema-dreapta, a obtinut majoritatea voturilor celor 300 de membri ai Parlamentului de la Atena.

"Dintre cei 293 de deputati prezenti, 255 au votat in favoarea noului guvern, 38 impotriva si 7 s-au abtinut", a declarat Philippos Petsalnikos.

Dupa doua zile de tratative necontenite, George Papandreu s-a inteles, luni, cu liderul opozitiei ca un guvern de uniune nationala sa conduca tara pana la alegerile anticipate din 19 februarie.

Noul premier mandatat este Papademos, in varsta de 64 de ani, a anuntat ANA, dupa o reuniune de patru ore a liderilor partidelor de dreapta, socialist si de extrema dreapta, mediate de presedintele Republicii, pentru a desemna un Guvern de uniune nationala.

Lucas Papademos avea cele mai mari sanse de a prelua conducerea noului guvern. Economist scolit in Statele Unite ale Americii si foarte respectat in Europa, acesta a fost vicepresedintele Bancii Centrale Europene si guvernator al Bancii Greciei.

Citeste si:

Merkel: "Germania este pregatita sa cedeze o parte din suveranitate pentru intarirea euro"

Germania: Guvernul Greciei trebuie sa inteleaga ca, la un moment dat, rabdarea noastra se va termina