"Daca toti adultii din lume care vor sa emigreze in mod permanent ar merge acolo unde doresc, toate aceste tari", la care trebuie adaugate Australia si Kuweitul, "ar avea populatia dublata sau chiar triplata", au mentionat anchetatorii Gallup in acest studiu, pentru care au fost interogati 347.000 de adulti din 148 de tari, din 2007 pana in 2010, scrie Mediafax.

In acelasi timp, tari defavorizate precum Sierra Leone si Haiti si-ar pierde mai mult de jumatate din populatie, urmate de Zimbabwe (-47%), Nigeria, Somalia, Ethiopia (-46%), precum si El Salvador si Liberia (-45%).

Ancheta a calculat un indice al imigratiei potentiale pentru fiecare tara, bazat pe diferenta dintre locuitorii care ar vrea sa plece din aceste tari si cei care vor sa se stabileasca in ele.

Astfel, din Elvetia ar pleca 800.000 de locuitori daca ar avea ocazia, dar ar veni 10 milioane de potentiali imigranti. Elvetia, care are in prezent sase milioane de locuitori, ar avea astfel o crestere a populatiei de 150%.

Populatia din Singapore ar creste cu 219 la suta daca frontierele sale ar fi deplin deschise pentru imigratie, cea din Noua Zeelanda cu 184%, iar cea din Arabia Saudita cu 176%.

Canada ar atrage inca o data si jumatate cat populatia sa actuala, care este de 33 de milioane de persoane.

Statele Unite, care se claseaza pe pozitia a 14-a, dupa Franta, in ceea ce priveste impactul imigratiei asupra populatiei, raman prima destinatie de vis pentru imigranti, afirma ancheta.

Daca ar accepta toti candidatii la imigratie, populatia americana, in prezent de circa 300 de milioane de persoane, ar creste cu 60%, la 480 de milioane.

Daca si-ar deschide complet frontierele pentru imigratie, Franta ar cunoaste o crestere cu 60% a numarului de locuitori, care ar trece de la 64 de milioane la 102 milioane.