De aceeasi parere este si premierul Emil Boc, acesta sustinand ca desi pietele internationale nu sunt calme, Romania are avantajul unei usoare stabilitati macroeconomice.

"Cred ca trebuie sa fim putin ingrijorati, pentru ca economia Romaniei este dependenta de economia altor tari, dar eu cred ca suntem intr-o situatie buna, pentru ca am fost prudenti. Am dat bani pentru investitii, am redus cheltuielile curente, deci avem o stabilitate la nivel macroeconomic", a spus Ialomitianu.

El a adaugat, totusi, ca autoritatile romane trebuie sa fie prudente in continuare. Premierul Emil Boc este putin mai ferm.

"Cuvantul de ordine este acela de precautie si moderatie in tot ce inseamna politici fiscale si politici guvernamentale. Pietele internationale nu sunt calme, situatia nici din America nici din Europa nu este inca stabila din punct de vedere economic. Noi avem avantajul unei usoare stabilitati macroeconomice determinate de masurile de anul trecut, dar nu avem voie sa facem niciun exces care sa compromita aceasta stabilitate, nici in politica fiscala, nici in politica monetara si evident trebuie sa fim atenti la ceea ce se intampla cu pietele internationale de care depindem in mod foarte clar", a precizat Emil Boc.

S&P a redus, vineri seara, pentru prima data ratingul AAA al SUA la AA+, din cauza deficitului bugetar si datoriei publice ridicate, dar si pe fondul instabilitatii de pe scena politica de la Washington.