"Pentru exercitiul din luna august 2012, valoarea indicatorului de incredere macroeconomica a fost de 24,8, valoare in crestere fata de luna anterioara, datorata in special imbunatatirii indicatorului de anticipatii. Indicatorul conditiilor curente a fost de 17,3, iar indicatorul anticipatiilor a inregistrat valoarea de 28,6", se arata intr-un comunicat CFA Romania.

Indicatorul de incredere macroeconomica are valori cuprinse intre 0 (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia romaneasca) si este calculat pe baza raspunsurilor la sase intrebari cu privire la: conditiile curente - referitoare la mediul de afaceri si piata muncii; anticipatiile pentru un orizont de timp de un an privind mediul de afaceri, piata muncii, evolutia venitului personal la nivel de economie si a averii personale.

In ceea ce priveste cursul de schimb euro/leu, mediana anticipatiilor pentru 6 luni este 4,6000 (fata de 4,7000 in luna anterioara), iar pentru 12 luni de 4,6500 (comparativ cu 4,600 in luna iulie).

CFA Romania a lansat in luna mai 2011 Indicatorul CFA Romania de Incredere Macroeconomica, prin care doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pe un orizont de timp de un an.

Sondajul este realizat in ultima saptamana a fiecarei luni, iar prticipantii sunt membri ai CFA Romania si candidatii pentru nivelurile II si III ale examenelor CFA.

Administrat de CFA Institute, programul CFA este unul postuniversitar, care pregateste si testeaza candidatii in domeniul eticii si standardelor profesionale, analizei situatiilor financiare, economiei, managentului de portofoliu, analizei si evaluarii diverselor instrumente financiare si de investitii.