"Domnul Basescu va vrea probabil sa mearga la Bruxelles. Foarte bine, chiar o sa-l rog sa mearga la Bruxelles. O sa-l rog pe domnia sa sa mearga, pentru ca vorbim de faimosul cuvant coabitare si o sa-i propun: Domnule presedinte Basescu, cred ca e important ca dumneavoastra sa mergeti la Bruxelles si sa le spuneti oamenilor de acolo: «Stimati colegi europeni, nu mai luati in serios ce am zis pana acuma, aia cu lovituri de stat, cu justitia... Gata, s-a rezolvat problema, m-am intors eu»", a afirmat Victor Ponta, vineri seara, potrivit Mediafax.

Primul-ministru a aratat ca Romania are o serie de probleme de rezolvat, precum aderarea la spatiul Schengen, care nu a avut loc nici in timpul guvenarii Boc si probabil nu va avea loc nici acum.

"Daca presedintele tarii tipa ca e lovitura de stat, e normal sa nu ne primeasca aia", a declarat Ponta.

Acesta a aratat ca presedintele Basescu ar trebui sa se implice si in problema fondurilor europene, avand in vedere ca, pe baza auditului pentru ultimii ani, in aceasta toamna s-ar putea lua "decizii foarte rele impotriva Romaniei".

"Daca domnul Basescu va alege calea demagogica si populista si va zice «Guvernul USL», inseamna ca povestea cu coabitarea pentru Romania ramane doar o poveste", a spus premierul Victor Ponta.