"Sa depasim alegerile, sa se mai apropie termenul si daca lucrurile nu se clarifica in zona euro, daca noi nu suntem pregatiti, avem destul timp sa schimbam termenul. Pana atunci, pana la manifestarea obsesiva a lui 2015, a ce facem noi in 2015, cred ca foarte important este sa utilizam potentialul pozitiv pe care 2015 ni-l aduce. Sa va dau un singur exemplu. Eram una dintre putinele tari care nu aveam un comitet interministerial pentru trecerea la zona euro. Nici nu stiti cate lucruri tehnice trebuie discutate", a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, raspunzand la intrebarea gandul despre cat de sustenabila mai este mentinerea, ca si inainte de recesiune, a obiectivului 2015 pentru trecerea la moneda unica europeana, lucru calificat de catre unul dintre bancheri ca fiind "cel putin naiv".

Directorul general ING Bank, Misu Negritoiu, a afirmat intr-o editie speciala a emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata sambata de Pro TV, ca Romania ar trebui sa renunte pentru moment la proiectul adoptarii euro, pentru ca nu este credibila, in conditiile in care zona euro se redefineste si nicio alta tara nu vorbeste de aderare, reprezentantul ING fiind de parere ca obiectivul 2015 este cel putin naiv.

Cum a raspuns guvernatorul BNR la intreabarea adresata de gandul privind trecerea la moneda euro

"Noi invatam din asta (experienta Greciei - n.r.), adica ne uitam la Grecia si zicem: cand au adoptat euro a fost un proces de window dressing si au mai ajustat niste cifre, ca sa se incadreze in criteriile de la Maastricht. Noi am invatat ceva din asta? Pana la urma mentinem aceleasi obiective pe care le aveam inainte de recesiune. Deci lumea este in framantare, se schimba complet si noi ne mentinem proiectul de adoptare a euro in 2015. E mai putin naiv?", a declarat Negritoiu.

Citeste mai multe pe www.gandul.info