Topul anual alcatuit de celebra publicatie, cu cei 40 de muzicieni care au avut cele mai mari profituri in 2011 in SUA, a avut la baza datele Boxcore - arhivele cu cele mai mari incasari ale concertelor din SUA, cele de la Nielsen SoundScan privind vanzarile de muzica pe suport fizic si pe platforme digitale, datele Nielsen BDS privind difuzarile pieselor la radio, si descarcarile si streaminguul online cu plata pe site-uri ca Spotify.

Primele cinci pozitii au fost ocupate de Taylor Swift, U2, veteranul muzicii country Kenny Chesney, vedeta pop Lady Gaga si raperul Lil Wayne.

Acestia au fost urmati de cantareata britanica Sade, Bon Jovi, Celine Dion, cantaretul de muzica country Jason Aldean si cantareata britanica in voga Adele, care au obtinut venituri intre 32 si 13 milioane de dolari.

Taylor Swift, in varsta de 22 de ani, nascuta in Wyomissing, Pennsylvania, si-a inceput cariera muzicala in adolescenta si si-a castigat fanii si aprecierile favorabile ale criticilor cu versuri simple si sincere in care vorbeste despre viata adolescentilor si dragoste. Albumul ei din 2008, "Fearless", a ocupat primul loc in topul Billboard 200, iar 11 piese de pe acest material au fost incluse in topul de single-uri Billboard Hot 100, in frunte cu "Love Story".

In 2011, albumele sale s-au vandut in peste 1,8 milioane de copii in SUA, dintre care "Speak Now", din 2010, in 967.000 de exemplare. Swift a dominat si vanzarile de muzica online, cu 7,8 milioane de vanzari de piese in format digital anul trecut. Albumul "Speak Now" a fost promovat in cadrul unui turneu mondial cu 89 de concerte, care numai in SUA a avut in 2011 incasari de 88,5 milioane de dolari, rezultand un profit de 29,8 milioane de dolari.

Citeste si:

Mexicanul Carlos Slim ramane cel mai bogat om din lume. Cine este singurul roman din Topul Forbes VIDEO