Premierul Victor Ponta, presedinte al PSD, a participat la Bruxelles, la Congresul Partidului Socialistilor Europeni (PES). In cadrul congresului a fost noul presedinte al PES, in persoana lui Sergei Stanishev, si s-a dezbatut si adoptat o rezolutie cu tema "Impreuna pentru Europa de care avem nevoie".

Conform unui comunicat al PSD, citat de Mediafax, Victor Ponta a afirmat in cadrul dezbaterii ca prin masurile luate a vrut sa demonstreze ca "austeritatea si taierile nu sunt singura cale de dezvoltare si crestere".

"Prima masura pe care am luat-o in calitate de prim-ministru a fost sa dau inapoi salariile si pensiile, deoarece banii pe care ii avem trebuie cheltuiti mai bine pentru programe economice si sociale. (...) Vreau doar sa demonstrez ca austeritatea si taierile nu sunt singura cale de a avea dezvoltare si crestere", a spus premierul Victor Ponta.

Potrivit sursei citate, seful executivului roman a declarat ca austeritatea nu reprezinta o modalitate de a salva Europa, explicand ca prin exemplul Romaniei a incercat sa demonstreze ca poate exista o alternativa, un program social de guvernare, cu crestere economica.

"Am incercat sa demonstrez prin exemplul tarii mele ca putem avea un program social la guvernare, sa avem crestere economica si sa le explicam oamenilor ca mai exista o alternativa la ceea ce germanii si alti conservatori sustin ca este singura cale. Daca reusim sa le dovedim oamenilor ca mai este o cale, o cale mai rezonabila, mai acceptabila, ei o vor aprecia mai mult", a spus Victor Ponta.

La finalul congresului, premierul Victor Ponta a multumit, in cadrul unei conferinte de presa la care a participat alaturi de presedintele PES, Sergei Stanishev, si liderul social democratilor din PE, Hannes Swoboda, pentru sfaturile si suportul pe care i le-au acordat.