Sceneta originara din 1963, in care Miss Sophie implineste 90 de ani si sarbatoreste acest eveniment cu majordomul ei, James, este televizata in fiecare an in Germania, potrivit Reuters. Comedia britanica "Dinner for one" ("Cina pentru o persoana") nu este tocmai cunoscuta in tara de origine, insa, prin popularitatea de care s-a bucurat in Germania si tarile scandinave, a devenit unul dintre cele mai difuzate show-uri de televiziune.

Miss Sophie isi sarbatoreste ziua de nastere cu patru musafiri imaginari, pe care majordomul trebuie sa ii interpreteze si sa bea din paharul fiecaruia, ajungand astfel intr-o stare avansata de ebrietate.

„Cel de-al 90-lea summit pentru salvarea euro”

Anul acesta, pe chipurile actorilor din varianta originala au fost suprapuse chipurile Angelei Merkel si lui Nicolas Sarkozy. Televiziunea germana ARD a intitulat productia "The 90th euro rescue summit or euros for no one”, in traducere insemnand “Cel de-al 90-lea summit pentru salvarea euro sau euro pentru nimeni”.

Printre invitatii la cina interpretati de majordom se afla fostul prim-ministru grec Giorgios Papandreou, fostul prim-ministru spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero si premierul britanic David Cameron.

Cand presedintele francez joaca rolul lui Cameron, Merkel ii spune: "Nu uita ca vorbim germana in Europa". Acesta ii raspunde in engleza "Arati mai tanara ca niciodata", continuand in germana "Arati mai bogata ca niciodata".

In timp ce majordomul cu chipul lui Sarkozy continua sa dea ture in jurul mesei, naratorul ofteaza si spune: "Asa se intampla la fiecare summit pentru salvarea euro, fie ca mai este si altcineva acolo sau nu, doar cei doi se ocupa de tot".

Merkel catre Sarko: "Nicolas, gandeste-te la ratingul tau"

La final, James o intreaba pe Miss Sophie daca are de facut acelasi lucru ca anul trecut si, conducand-o in camera ei, ii promite ca va face tot ce-i sta in putinta, replica devenita foarte populara in Germania.

Scenariul scoate in evidenta relatia dezechilibrata dintre cei doi lideri si modul in care aceasta se reflecta asupra crizei din zona euro. Conversatia este presarata cu ironii de genul "Nicolas, gandeste-te la rating-ul tau".