Departe de discutiile formale de la Bruxelles, pe strazile de la Atena parca s-a dezlantuit infernul. Este zi de greva generala in Grecia si, asa cum ne-au obisnuit deja, grecii si-au incheiat manifestatiile cu incaierari de strada. 

Criza generala i-a impins pe fotbalistii din Larissa sa gaseasca o solutie cel putin neortodoxa, pentru ca echipa lor sa supravietuiasca. Pe tricourile lor roz troneaza emblemele a doua case de toleranta, singurele afaceri care isi permit, pe timp de criza, sa-i sustina financiar pe sportivii amatori.

"N-am facut-o in primul rand pentru publicitate. Am vrut sa-i ajutam pe baietii astia",
spune Soula Alevridou, proprietara unei case de toleranta.

Pana acum, fotbalistii s-au descurcat cum au putut. In ultimii ani au apelat la diversi sponsori: fast-food-uri, o fabrica de mezeluri, o alta de branza, ba chiar si o firma de pompe funebre.

Criza le da idei si spaniolilor. Un exemplu este o femeie care incearca sa faca bani din confectionarea de scutece reutilizabile. "Produsele noastre inseamna economii pentru parinti. La primul copil, pentru care ar fi cumparat scutece de unica folosinta, economisesc 900 de euro", explica Montse Munoz, intreprinzatoarea.

Dar, ca sa se dezvolte, o afacere, oricat de ingenioasa ar fi, are nevoie de un climat economic stabil. Ceea ce ne aduce din nou la masa discutiilor de la Bruxelles, unde liderii europeni incearca sa gaseasca o solutie care sa impiedice in viitor o criza similara.