UDMR a decis deja ca nu este de acord cu formula propusa de Traian Basescu cu 8 judete plus 2, motiv pentru care in aceasta dimineata coalitia guvernamentala a amanat pentru moment discutia despre reimpartirea teritoriala a tarii.

Presedintele Traian Basescu a precizat ca prezenta sa in Legislativ este legata "strict" de propunerea de revizuire a Constitutiei, mentionand totodata ca lasa Parlamentului libertatea de a face modificari in proiectul trimis de el.

Traian Basescu a mentionat ca a primit de la presedintele Senatului o scrisoare in care i se solicita ca el, in calitate de initiator al revizuirii Constitutiei, sa introduca in proiect modificarile rezultate din decizia Curtii Constitutionale.

Presedintele a sustinut ca "acest lucru nu este posibil", deoarece sunt si propuneri ale CC care nu fac parte din propunerea sa de revizuire a Constitutiei si atunci a considerat a fi "cel mai corect" sa lase Parlamentului libertatea de face modificarile pe care le considera necesare.

El a adaugat ca, desi recomandarile Curtii Constitutionale nu sunt imperative, sunt puncte de vedere de care se poate tine cont.

Conducerea Camerei a decis, luni, ca proiectul de revizuire a Constitutiei sa fie discutat la 1 septembrie de Comisia juridica a Camerei, termenul de adoptare fiind de 60 de zile, a anuntat vicepresedintele Camerei Ioan Oltean.

Citeste si

Esti inglodat in datorii? Cum a reusit un american sa achite trei carduri de credit in valoare de 10.000 de dolari

BRI: Bancile centrale sa inceapa majorarea dobanzilor pentru a controla inflatia