Adrian Ionescu, directorul pentru autostrazi din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, sustine ca in ultimii ani au fost formulate foarte multe planuri si strategii pentru dezvoltarea infrastructurii Romaniei, cerinta clara a Uniunii Europene, care insa nu sunt respectate.

"Avem, din nefericire, in ultimii doi ani cateva proiecte pe masa pentru care s-a creat o practica din a intarzia realizarea acestora pentru a creste preturile. In urmatoarele zile vor avea loc cateva discutii pentru rezilierea unor astfel de contracte, proiecte dezvoltate in Constanta si Arad, deoarece constructorul ne trimite tone de hartii in timp ce pe santier vedem gropi cu apa", a declarat reprezentantul CNADNR.

Valentin Lazea, economist-sef la Banca Nationala a Romaniei, a afirmat ca inainte de a vorbi de strategii, romanii trebuie sa redefineasca cadrul mental pentru a schimba modul de gandire pe care Romania l-a avut pana in 2008.

Citeste continuarea in Ziarul Financiar

Nu uita!

Duminica, de la ora 10:00, Cristian Leonte, Cristian Hostiuc (ZF) si Claudiu Pandaru (Gandul) ii vor avea invitati intr-o noua editie Dupa 20 de ani pe Arin Stanescu (avocat, practician insolventa, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor de Insolventa din Romania) si pe Mihai Rohan (om de afaceri, din 2000 director general al Carpatcement Holding S.A, conducand operatiunile grupului german HeidelbergCement in Romania).

Vom afla cum este afectat sectorul privat de criza, cum este afectat consumul si cum poate fi el totusi revitalizat. Dupa 20 de ani va aborda subiecte fierbinti in contextul crizei, cum ar fi piata imobiliara, falimentele sau problema insolventei.