"Agentiile de rating si FMI ne spun ca nu stam atat de rau. Multi au castigat si pierdut fara sa stie de ce au castigat si pierdut. In viitor, managerii ar trebui sa stie mai bine in ce directie merg", spune Vasile Iuga, seful biroului local al PricewaterhouseCoopers (PwC), unul dintre cei patru giganti in audit la nivel mondial, citat de Ziarul Financiar.

Iuga a lansat ieri oficial si cartea "Formule de succes pentru urmatorul deceniu", scrisa in colaborare cu Andrej Vizjak, liderul Serviciilor de Consultanta in Afaceri ale Pwc pe regiune. Cartea analizeaza cum au reactionat cele mai importante 500 de companii in primul an de scadere a economiei (2009), distingandu-se patru profiluri de jucatori care au invins criza.

"Managerii priceputi pot sa faca diferenta. Romania are nevoie de manageri profesionisti, pe care sa-i educe scoala", spune Iuga.

"Marile companii au ramas cat se poate de sanatoase si au capacitatea sa traga economia in sus. La nivelul firmelor mici si mijlocii situatia este complicata, dupa ani indelungati in care nu au facut modernizari si multe sunt prea supraindatorate pentru a supravietui", afirma Guy Poupet, pre­se­dintele BRD.

Citeste mai multe pe www.zf.ro