"Nu spunem ca nu vrem aceasta solidaritate, dar nu vrem sa ne luam un angajament pe care sa nu il putem respecta", a afirmat Merkel in fata oamenilor politici si de afaceri reuniti la Davos, referindu-se la solicitarile de majorare a fondurilor europene de stabilitate.

Aceasta a pus astfel sub semnul intrebarii daca majorarea acestor fonduri poate calma pietele financiare si a spus ca Europa a pierdut deja multa incredere pentru ca nu a reusit sa isi respecte promisiunile.

"Acum se spune ca fondul ar trebui sa fie de doua ori mai mare. Daca va fi de doua ori mai mare, va vom crede. Unii spun ca ar trebui sa fie de trei ori mai mare. Si ma intreb, cat timp ar fi credibila masura?", a continuat cancelarul.

Angela Merkel a afirmat ca nu se vrea o situatie in care Germania sa promita ceva ce nu poate indeplini. "Nu vrem, in Germania, o situatie in care sa promitem ceva ce nu putem sustine, pentru ca in final atacul pietelor ar fi dur, iar atunci Europa va fi cu adevarat vulnerabila", a explicat oficialul.

Cancelarul german a adaugat ca nerespectarea promisiunilor a dus la pierderea de incredere a pietelor, iar increderea este in acest moment cea mai valoroasa moneda, la nivel mondial.

Citeste si:

Cu economia mondiala la prezicator. Cum vede un profet budist lumea in Anul Dragonului

Economia cu cea mai mare datorie din Europa se clatina. La fel si simbolul national, unul din cele mai cunoscute monumente ale planetei