"Draga Traian Basescu, draga Vasile Blaga si draga Kelemen Hunor, multumim ca ne-ati permis sa ne reunim astazi la Bucuresti, multumim ca ne-ati primit aici pentru a da un semnal ca peste tot in Europa democratia are castig de cauza si ca principiile democratiei sunt respectate si noi ne vom asigura de acest lucru", a spus cancelarul german, potrivit Mediafax.

In discursul sau, Angela Merkel a mentionat realizarile pe care le-au avut unele tari, inclusiv tara gazda, aratand ca presedintelui Romaniei nu i-a fost niciodata frica sa se gandeasca la viitor chiar daca actiunile sale nu au fost intotdeauna populare.

"Presedintelui Romaniei nu i-a fost niciodata frica sa se gandeasca la viitor chiar daca actiunile sale nu au fost intotdeauna populare, asadar trebuie sa fim uniti pentru viitor, pentru ca o relatie de prietenie veritabila se cunoaste in perioada de criza", a adaugat Merkel.

Basescu: "Nu dorim o Europa cu mai multe viteze"

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara , la Congresul PPE, ca Romania nu doreste o Europa cu mai multe viteze sau crearea unui club de categoria a doua in Europa, format din state care nu sunt in zona euro.

"Viitorul nostru consta intr-o mai multa Europa si o mai buna Europa", a spus Basescu. El a mai declarat ca tara noastra nu isi doreste crearea unui club de categoria a doua in Europa, format din state care nu sunt in zona euro.

"Nu dorim o Europa cu mai multe viteze", a afirmat Basescu, care le-a urat bun venit liderilor PPE prezenti la Bucuresti.