Mai in gluma, mai in serios, indiferent de cum ii cheama, si marii proprietari de terenuri ai Romaniei au inceput sa inteleaga ca nu e de glumit cu Fiscul atunci cand ai datorii astronomice.

Statul le cere latifundiarilor TVA pentru terenurile vandute in vremurile bune. Adica in jur de o jumatate de miliard de euro.

Marius Locic
era considerat un soi de print al imobiliarelor. Criza l-a prins insa sub o plapuma prea scurta. Iar acum ANAF ii cere 30 de milioane de lei, TVA pentru tranzactiile efectuate pe persoana fizica.

Afacerile ii mergeau atat de bine incat isi luase chiar si un Maybach. Nu si-a permis rata de 20.000 de euro pe luna, asa ca masina a fost luata de recuperatori.

Un alt proprietar de limuzina intrat in vizorul fiscului este Gigi Becali. Pentru o datorie de 14 milioane de euro, s-a ales cu sechestru pe un teren valoros si o somatie pentru palatul din Aleea Alexandru.

Nu toti bogatasii sunt stresati. Din Antalya, unde este plecat in vacanta, Cristian Tantareanu pare degajat.

Toate vedetele ajunse pe lista scurta a executarilor silite au ceva in comun. Nu recunosc ca ar avea datorii. La fel spune si Gica Popescu. Fostul fotbalist refuza sa comenteze informatia.

De departe insa cel mai mult are de dat la stat Robert Negoita - 140 de milioane de lei.

Peste 2.000 de persoane sunt cercetate pentru acest gen de tranzactii. Este vorba despre cei care au vandut mai mult de cinci proprietati intre 2004 -2008.