Incepand cu data de 5 octombrie au fost primite numeroase sesizari telefonice, din partea unor institutii, societati comerciale si persoane fizice, cu privire la continutul unor e-mail-uri prin care erau instiintate ca au de primit o rambursare de impozit, scop in care li se solicita completarea unui formular continand date personale, privind, printre altele, conturi sau carduri bancare, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Ministerul precizeaza ca domeniul de web al institutiei este www.mfinante.gov.ro, iar serviciul de comunicare si relatii publice, din cadrul directiei de comunicare, relatii publice, mass-media si transparenta, nu are atributii in domeniul rambursarii de impozite si taxe.

In cadrul acestei structuri nu exista biroul de plati pentru persoane fizice mentionat in e-mail, arata institutia.

"In urma investigatiilor efectuate de catre compartimentul de specialitate din cadrul institutiei noastre s-a constatat ca IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail nu face parte din cele aflate in dotarea MFP, fiind vorba despre un atac informatic de tip phishing. Astfel, atentionam pe cei vizati sa nu dea curs acestor e-mail-uri si sa nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societatilor carora sunt adresate. Mentionam ca o informare privind aceasta situatie a fost publicata inca din data de 5 octombrie 2010 pe site-ul www.mfinante.ro", se arata in comunicat.

Ministerul mai informeaza ca au fost sesizate organele competente pentru solutionarea acestei situatii.