"Suntem in pragul unor schimbari calitative in cadrul Uniunii Europene", a declarat acesta intr-o conferinta de presa, in timpul unei vizite de 24 de ore in capitala statului Peru, "cand optiunile sunt de a regresa sau de a face saltul catre o Europa federala".

Garcia-Margallo a subliniat ca este convins ca "suntem intr-un moment al reasezarii bazelor Uniunii economice si monetare", noteaza AFP, preluata de Mediafax.

El a declarat ca cele 17 state din zona euro traveseaza un moment dificil si a subliniat ca "pacatul originar al zonei euro este de a avea o moneda comuna, dar nu si o banca centrala care sa actioneze ca un creditor in ultima instanta".

El si-a exprimat regretul fata de lipsa unui "Guvern economic care sa fie capabil sa reduca diferentele dintre statele care formeaza zona euro".

Daca ar exista o uniune bancara si bugetara, s-ar termina cu "dezechilibrele macroeconomice care fac coabitarea mai dificila", a apreciat acesta, insistand pe importanta unei "integrari politice".

In timpul vizitei, ministrul spaniol a discutat cu presedintele statului Peru, Ollanta Humala, si ministrul de Externe, Rafael Roncagliolo. Garcia-Margallo, care din Lima va pleca spre Ecuador, a subliniat ca Peru "este o destinatie privilegiata a investitorilor spanioli".