"Situatia actuala se va prelungi o perioada mai lunga. Europenii trebuie sa se puna de acord asupra responsabilitatii fiscale si trebuie sa adere la unele principii. Este o schimbare majora, dar cred ca vor face aceste reforme, iar Europa va iesi din criza mai puternica decat oricand", a spus acesta, citat de CNBC si preluat de Mediafax.

Mark Mobius, care supravegheaza active de 50 de miliarde de dolari, se asteapta ca Europa sa aiba intr-un an sau doi un cadru pentru o uniune fiscala.

Investitorii care ssi mentin prea mult timp plasamentele sn active sigure vor rata o revenire a pietelor mondiale, a adaugat seful Franklin Templeton.

"In timpul crizei creditelor subprime, toti erau cuprinsi de panica si s-au grabit sa cumpere obligatiuni ale Trezoreriei SUA. Au invatat o lectie neplacuta, deoarece dupa 12 luni multe piete erau in urcare cu 60-100%", a afirmat el.

Mobius este cunoscut pentru expertiza referitoare la pietele emergente, despre care considera ca ofera cele mai bune oportunitati pentru investitori.