"Peste doua saptamani se face remanierea", a declarat un ministru important din Cabinetul Boc. "Remanierea e obligatorie. Cel tarziu in aceasta vara!" a impins putin termenul un coleg de Cabinet.

Principalele nemultumiri sunt legate de independentii din Cabinetul Boc: Mihai Seitan, ministrul Muncii, seful Finantelor, Sebastian Vladescu, si ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

Concret, in cadrul partidului exista doua scenarii. Primul presupune o remaniere rapida a ministrilor din linia a doua, actiune menita sa aiba impact asupra electoratului si care sa transmita semnalul ca Guvernul nu va inlemni in actuala formula, pentru ca, in toamna, sa aiba loc o restructurare dura a Executivului, care sa implice inclusiv comasarea anumitor ministere.

O a doua varianta este ca primii pe lista celor indepartati sa fie ministrii cu greutate, tripleta Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, iar iesirea acestora din scena sa se faca direct prin reconfigurarea ministerelor pe care acestia le conduc. De altfel, tripleta BVB este din ce in ce mai criticata de Traian Basescu, insa in cadrul partidului exista temerea ca o lovitura directa aplicata unuia dintre cei trei ar duce la scindarea PDL.

Citeste continuarea in Gandul