Situatia economica in care se afla Romania marcheaza esecul generatiei politice a ani lor '90 inca la putere si care ii are ca exponenti pe presedintele Traian Basescu si pe guvernatorul BNR Mugur Isarescu, sustine Misu Negritoiu (foto), directorul general al ING, fost ministru al reformei in anii '90 si apoi consilier al presedintelui Ion Iliescu.

"Ne-am intors de unde am plecat: de la abordarea politicilor de baza pana la calitatea actului de guvernare suntem inapoi la inceputul anilor '90, cand macar aveam scuza ca nu stiam prea multe. Acum avem de fapt vulnerabilitati mai mari decat inainte de intrarea in UE pentru ca s-a vazut ca la noi derapajele sunt repetabile: ne corectam o data si pe urma revenim la aceeasi problema", spune Negritoiu.

"Acum 15-20 de ani nu stiam ce si cum sa facem, apoi am stiut, dar le-am facut gresit. Si aaa am ajuns singura tara din UE care continua sa lucreze cu Banca Mondiala in programe de restructurare economica de baza. Este esecul generatiei politice a anilor '90 din care am facut parte si eu si ai carei exponenti sunt presedintele Basescu si guvernatorul Isarescu," subliniaza bancherul, care implineste in primavara 61 de ani, la Revolutie avand 39 de ani.

Citeste continuarea pe www.zf.ro!

Sursa foto: Ziarul Financiar