Oficialul american le-a cerut liderilor europeni sa prezinte un plan concret de actiune, la inaltimea provocarilor, la viitorul summit G20 programat sa aiba loc in noiembrie.

Obama a avertizat in timpul unei conferinte de presa la Casa Alba ca problemele din Europa pot avea un impact "foarte real" asupra Statelor Unite, astfel incat exista o necesitate urgenta ca Congresul american sa adopte planul sau de 447 miliarde de dolari pentru crearea de locuri de munca.

Presedintele a lansat totodata un atac impotriva bancilor, in conditiile in care mii de demonstranti anti-Wall Street au protestat in centrul financiar al New York-ului fata de inechitatile economice si puterea institutiilor financiare americane.

Obama, care vrea sa fie reales in alegerile de anul viitor, in timp ce somajul se mentine la peste 9%, a afirmat ca oponentii repoblicani vor sa sustina economia prin inversarea reformelor din sectorul financiar introduse cu greu de administratia sa.

Citeste si:

Revolutie in retail sau miscare de marketing? Cum face bani o companie ce promoveaza conceptul "cumpara mai putin sau refoloseste"

Impactul pe care l-a avut Steve Jobs in industria IT ar putea transforma logo-ul Apple FOTO