Sorin Oprescu a declarat ca acest sondaj a fost facut atat la nivel de Bucuresti, cat si la nivel national.

"85% dintre cetatenii din Bucuresti sunt absolut de acord cu acest lucru. Sondajul a fost facut telefonic, pe 3.700 de bucuresteni, iar in tara l-au facut pe un numar de 3.200. 93% dintre romani accepta aceasta idee pe tara, iar la nivel de Bucuresti, 85%", a spus primarul general, la Realitatea TV.

Potrivit edilului Capitalei, organizarea Olimpiadei din 2020 la Bucuresti ar fi benefica din punct de vedere economic si va aduce si un plus de imagine Romaniei.

"Dupa parerea mea, asta poate fi un proiect de unitate nationala, un proiect de iesit din nenorocita asta de criza. Va dati seama ce capital de imagine ar avea Romania si Bucurestiul numai daca se coaguleaza aceasta idee si produce candidatura. Am inceput sa fac liste cu mari sportivi care au obtinut rezultate deosebite la Olimpiade, care traiesc in strainatate", a spus Sorin Oprescu.

Acesta a sustinut ca pentru organizarea Olimpiadei nu se pune problema majorarii taxelor si ca a inceput sa adune oamenii care il pot indrepta catre firme de lobby.

Sorin Oprescu a lansat, in august, ideea organizarii Olimpiadei la Bucuresti, in 2020.

"Cu siguranta in cea de-a cincea sau a sasea luna a anului viitor vom avea deja un meci organizat pe acest stadion, iar pana in anul 2012 alte trei mari evenimente vor fi organizate, astfel incat finala cupei Europa League sa se desfasoare in siguranta", a spus Sorin Oprescu, in timpul unei vizite facute la stadionul national, in 24 august.

"Ma gandesc deja sa organizam o olimpiada la Bucuresti", a adaugat edilul sef al Capitalei, el precizand insa ca despre o eventuala olimpiada organizata in Capitala poate fi vorba "undeva prin 2020".