"Toate datele pe care le avem astazi arata ca la sfarsitul primului trimestru, in martie 2011, Romania iese oficial din recesiune", a afirmat premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

Boc a mai spus ca iesirea din recesiune va fi "dovada suprema" a faptului ca masurile luate de Guvern au fost bune si ca aceste masuri se vor resimti in bine in viata romanilor.

Boc a aratat ca "lucurile incep sa mearga intr-o directie sanatoasa" in conditiile in care rata somajului este in continua scadere, iar numarul contractelor de munca a ajuns la aproape sase milioane.

"E evident ca in buzunarele oamenilor, in viata lor de zi cu zi, aceste lucruri nu se simt atat de repede. Dar ele se vor simti si de aceea sunt optimist atunci cand spun ca vom alege roadele politice", a adaugat premierul.

Declaratiile premierului vin in contextul in care presa centrala a titrat toata saptamana ca presedintele Traian Basescu vrea sa-l inlocuiasca pe Emil Boc de la conducerea Guvernului cu un premier independent. Dupa mai multe nume de posibili prim-ministri care au fost vehiculate, majoritatea din sfera bancii centrale, cea mai paluzibila varianta pare a fi aceea a viceguvernatorului BNR, Cristian Popa, cu care presedintele a avut o intalnire joi seara.

Institutul National de Statistica a anuntat, pentru anul 2010, o cadere economica de 1,2% si o usoara crestere, de 0,1%, in trimestrul al patrulea. In cazul in care PIB-ul va creste si in primul trimestru al anului in curs, Romania iese oficial din recesiune.