"Cat de incompetent poate fi cineva care face rectificare si se plange apoi ca nu are bani?", a spus Ialomitianu, referindu-se la declaratii recente ale premierului Ponta.

Ialomitianu a spus ca Victor Ponta este cel mai incompetent premier al Romaniei. "Ponta a distrus tot ce am construit anul trecut", a spus Ialomitianu.

Potrivit afirmatiilor sale, cea mai prosta decizie a Guvernului actual a fost rectificarea bugetara. "A taiat doua miliarde de lei de la investitii in infrastructura rutiera, a pus in pericol functionarea unor companii, a pus in pericol locurile munca. A taiat 500 de milioane de lei din bugetul de asigurari sociale, a taiat 250 de milioane de la invatamant", a precizat fostul ministru de Finante.

Pe de alta parte, el a sustinut ca prabusirea leului este cauzata de "neguvernarea" Ponta. "Circul politic din iulie si august ne-a dus la scaderea leului in raport cu euro. A fost cea mai mare scadere a leului in ultimii 5-6 ani", a fost de parere acesta.

El a remarcat si cresterea inflatiei, care este de peste 5%, si majorarea pretului la energie si gaz. "Este foarte clar ca Guvernul Ponta da cu o mana si ia cu doua", a spus parlamentarul, care a adaugat ca acea reintregire cu 8% a salariilor a disparut ca urmare a cresterii preturilor.

Democrat-liberalul a precizat ca, prin motiune, se va cere depunerea bugetului de stat pentru anul 2013 inainte de alegeri, termenul fiind 1 noiembrie, el amintind ca, potrivit legii privind finantele publice, bugetul trebuie sa fie depus pana in data de 15 octombrie a anului in curs, pentru anul urmator.

Premierul Victor Ponta a declarat duminica, la ProTV, ca prioritatea actuala a Guvernului este identificarea fondurilor pentru functionarea spitalelor, plata unei parti din pensii si activitatea Ministerului Administratiei si Internelor, deoarece constructia bugetara nu prevede nicio resursa pentru ultimele 45 de zile ale anului.