Ponta a mai spus ca obiectivul Guvernului si mandatul lui Florin Georgescu la negocierea cu FMI este de a avea trecuta in scrisoarea de intentie restituirea banilor incasati ilegal de la pensionari si un calndar clar cu privire la restituirea catre bugetari a ceea ce li s-a luat in 2010.

"Sunt optimist ca vom putea incheia negocierile in acest sens", a adaugat Ponta, potrivit Mediafax.

Intrebat daca este vorba despre o acordare in transe a acestor bani, Ponta a declarat ca este vorba despre "un calendar foarte clar pentru anul acesta".

Anterior, el spusese ca a constatat acum, cand Florin Georgescu a inceput "sa se uite prin hartii", ca nici Guvernul Boc, nici Guvernul Ungureanu nu au prevazut bani pentru reintregirea salariilor, Ponta sustinand ca situatia este "mult mai rea" decat a fost prezentata.

Ministrul desemnat de Finante, Florin Georgescu, a declarat, joi, ca vineri dimineata vor incepe discutiile cu FMI, BM si UE, privind scrisoarea de intentie, despre lipsa banilor in buget pentru reintregirea salariilor el evitand un raspuns si declarand ca cifrele se gasesc la ministere.

Intrebat la ce s-a referit premierul desemnat cand a spus ca situatia bugetului este mult mai rea decat s-au asteptat, Florin Georgescu a evitat sa dea un raspuns.

 

Pe de alta parte,premierul demis Mihai Razvan Ungureanu declara ieri, la prezentarea bilatului, ca situatia economica actuala permite revenirea salariilor bugetarilor la nivelul de dinaintea aplicarii masurilor de austeritate.

Citeste si:

Ungureanu: "Situatia economica permite recuperarea salariile in sectorul bugetar" VIDEO

Cei propusi sa guverneze Romania pot trece cu succes in categoria bogatilor. Surpriza noului cabinet vine chiar de la seful sau VIDEO