El a precizat, la inceputul sedintei de miercuri a Guvernului, ca ministrul de Finante, vicepremierul Florin Georgescu, are din partea sa toata autoritatea politica pentru a pregati, impreuna cu ministrii de resort, discutiile pe care Guvernul le va avea cu misiunea institutiilor financiare internationale.

In acelasi timp, premierul a avertizat ca ministrii care nu vor reusi sa isi respecte angajamentele asumate vor fi inlocuiti.

"Si presedintele Comisiei Europene, in raportul de tara prezentat la Consiliul European, exact acceeasi recomandare a avut, sa ne incadram si sa ne respectam obligatiile pe care le avem in acord. Nimic mai mult, dar nimic mai putin. Asa incat, toti ministrii care aveti obligatii raspundeti 24 de ore din 24 la solicitarile vicepremierului, care ne va informa zilnic, daca este cazul, asupra eventualelor restante. Pe ministrii care nu pot sa-si indeplineasca aceste sarcini nu voi ezita sa-i inlocuiesc, pentru ca este esential pentru Romania acest semnal de preditibilitate si de stabilitate", a afirmat Ponta.

Premierul a adaugat ca respectarea angajamentelor cu FMI si CE este esentiala pentru a pastra stabilitatea eocnomica si rating-urile de tara.