"Traim vremuri speciale in lume, in Europa si in Romania. Criza a afectat viata a miliarde de oameni si nimeni nu stie exact cand se va incheia aceasta criza sau ce forme noi va imbraca", a spus Boc, aratand ca in Uniunea Europeana exista riscul major de revenire a recesiunii economice. 

El a sustinut, in plenul Parlamentului, ca guvernarea pe care a preluat-o la sfarsitul anului 2008 "arata bine pe afara, cu gardul vopsit", dar statea sa se prabuseasca din cauza "lucrurilor ruginite", fiind astfel obligat sa adopte masuri dure de reforma, "cu rezultate pozitive" prin care Romania a reusit sa obtina din nou statutul de tara in care se poate investi.

"Am iesit din recesiune, dar suntem inca in plina criza economica. Romania este insa mai bine pregatita acum si sta in intelepciunea noastra sa ferim tara de ce poate fi mai greu din punct de vedere economic", a spus Boc. 

Seful Guvernului a atentionat totodata opozitia ca oamenii sunt nemultumiti de tot ceea ce inseamna politica in ultimii 20 ani, astfel ca politicienii au obligatia sa isi schimbe comportamentul, renuntand la aroganta si lipsa de comunicare.