Concluziiile au fost obtinute prin intermediul unor anchete de conjunctura, in urma estimarilor facute de manageri cu privire la tendintele activitatii economice. Anchetele indica soldul conjunctural, obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa.

Astfel, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +17%). Pentru fabricarea produselor din tutun se va inregistra tendinta de crestere accentuata (sold conjunctural +49%) in ceea ce priveste estimarea productiei.

Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere moderata a acestora in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +10%). In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucratoare.

Si in constructii se va inregistra o majorare a volumului productiei (sold conjunctural +19%). Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%). In ceea ce priveste stocul de contracte si comenzi si preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza un avans moderat (solduri conjuncturale +12%, respectiv +9%).

In sectorul de comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere moderata a activitatii economice (sold conjunctural +13%). Volumul total al vanzarilor de marfuri va avea tendinta de crestere (sold conjunctural +18%). Volumul comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri va inregistra crestere (sold conjunctural +19%).

Angajatorii prognozeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +4%) si ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +23%).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) urma urma sa creasca moderat (sold conjunctural +10%), pe fondul unei relative stabilitati a numarului de salariati (sold conjunctural +2%) si o usoara majorare a preturilor de vanzare sau de facturare (sold conjunctural +8%).