Premierul Romaniei, Victor Ponta, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca, in actualul context, luat in calcul in USL, intra in scena remanierea mai multor ministri, nu doar a celor doua posturi parasite in MAI.

Astfel, Titus Corlatean, actual ministru al Justitiei, preia sefia Ministerului de Externe, Andrei Marga urmand sa devina ambasador in Germania.

De asemenea, Radu Stroe va deveni sef la Administratie, iar Mircea Dusa va prelua portofoliul Internelor.

Justitia ar urma sa revina Monei Pivniceru, potrivit declaratiei lui Ponta.

In acelasi timp, in locul lui Mircea Dusa, care ocupa functia de ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul, va fi numit Dan Sova.
 
Ioan Rus a anuntat, astazi, ca si-a inaintat demisia de onoare din functia de ministru al Internelor, pentru ca este un politician onest, corect, iar in ultimele zile asupra lui au fost facute presiuni incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

"Asupra mea si a Ministerului Administratiei si Internelor s-au exercitat nenumarate presiuni, nenumarate aprecieri, nenumatate discutii de catre politicieni romani, incepand cu Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inaccceptabil. Astazi mi-am dat demisia de onoare", a spus Ioan Rus.

El a adaugat ca, in opinia lui, referendumul a fost organizat suficient de bine, “chiar bine" si ca el este un politician "onest, corect".

"Nu pot accepta ca Ministerul Administratiei si Internelor sa fie partas la ceva ce nu inseamna lege, respectarea legii in Romania. Limitele demnitatii mele mi le stabilesc singur", a spus ministrul demisionar Ioan Rus.

El a multumit profesionistilor din MAI care si-au facut datoria.

"Totodata, vreau sa multumesc echipei de profesionisti din MAI care si-a facut datoria si imi exprim speranta ca profesionistii vor lucra cu neutralitate politica si buna-credinta", a mai spus ministrul demisionar.

Ioan Rus a anuntat ca si ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, si-a inaintat demisia din functie.

Ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, a confirmat, pentru Mediafax, ca si-a inaintat demisia din functie, el precizand ca a facut acest lucru "din motive personale" si ca va comenta mai mult "altadata".

Intrebat despre motivele demisiei sale, Dobre a raspuns: "Sunt motive personale. Voi comenta mai mult altadata".